Sukkula
Länsi-Suomen läänin verkkokirjasto Pohjanmaalla

JULKAISUT

Menestystarina nimeltä kirjasto
Miten Suomen yleisten kirjastojen menestystarina on syntynyt?
Menestystarina nimeltä kirjasto kertoo suomalaisten kirjastolaitoksen tarinan: Miten kaikki alkoi? Ovatko mielikuvat tosiasioita vahvempia? Kirjassa luodaan katsaus kirjastoalan keskeisimpiin linjauksiin, valtion päätöksentekoon, tietoyhteiskunnan rakentumiseen sekä koulutuksen merkitykseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.
Pitkän uran kirjastoalan asiantuntijana tehnyt Kirsi Kekki kertoo kirjassaan suomalaisen kirjastolaitoksen ja kirjastopolitiikan historian aina ensimmäisestä kirjastolaista nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan muutoksiin.
Äänensä saavat kirjastoalan eri sukupolvien edustajat. Kirja pohjautuu heidän muisteluihinsa ja haastatteluihinsa sekä Kirsti Kekin omiin kokemuksiin. Tieto menneestä toimii tulevaisuuden rakentamisen pohjana.

Kirjatilaukset: info@avain.net


Författarnas Österbotten
Tema: Läslust

Scandinavian Library Quarterly
The Finnish Library Museum fosters library and cultural heritage

Kirjastoautot Suomessa

kirjastoautot_suomessa_kirja.jpgUpea tietokirja Suomen kirjastoautoista 
 
Kirjan ovat toimittaneet Hollolan kirjastoautonkuljettaja-virkailija Pasi Sivenius ja Porvoon kirjastoautovirkailija Ninnu Holme. Kirja kuvaa ruohonjuuritason työtä ja työvälineitä juuri sellaisina kuin ne ovat.
 
Kirja koostuu kolmesta osa-alueesta:
Kirjan kohderyhmänä ovat kirjastoammattilaisten lisäksi kirjastojen asiakkaat. Ammattilaisille kirja tarjoaa lisätietoa hakeutuvasta kirjastotoiminnasta ja apuvälineen uuden kirjastoauton hankintaan.
 
Asiakkaille kirja esittelee osan kirjastotoiminnan historiaa ja nykypäivää. Myös autoista kiinnostuneet löytävät kirjasta mielenkiintoisia yksityiskohtia kirjastoautojen teknisistä ominaisuuksista ennen ja nyt.

Kirjaa voi tilata Suomen kirjastomuseon kautta kirjastomuseo@gmail.com
tai tekijöiltä nina.holme@porvoo.fi ja pasi.sivenius@hollola.fi
 
Kirjaa on painettu 1000 kpl.